Exo GP-1: camerahuis voor GoPro's op Kickstarer

Julian 1592 0
Nieuw Zeelander Chris Day zamelt op crowdfundingwebsite Kickstarter geld in om zijn creatie, de Exo GP-1, op de markt te kunnen brengen. Het is een behuizing voor de GoPro Hero3 en Hero4-camera's, waarmee je de actioncams omtovert tot een meer traditionele camera.

Actioncams zoals de GoPro zijn erg klein. Handig als je ze ergens wegstopt of opplakt, maar wil je gewoon uit de hand een foto of een filmpje schieten, dan is het minder praktisch. Chris Day wil daar met zijn Exo GP-1 iets aan veranderen.

De aluminium behuizing is geschikt voor GoPro Hero3- en Hero4-camera's en beschikt onder andere over een ingebouwde optische zoeker, cold shoe en statiefaansluiting. De bedenker heeft 60.000 Nieuwe Zeelandse dollar nodig om de Exo GP-1 in productie te brengen. Op moment van schrijven is 11.000 dollar opgehaald, met nog 32 dagen te gaan.

Met een 'pledge' van 295 Nieuw Zeelandse dollar, omgerekend zo'n 165 euro (exclusief btw en invoerbelasting), kun je op Kickstarter intekenen voor het accessoire. In januari 2016 moeten de eerste exemplaren van de GoPro-behuizing geleverd worden als alles volgens planning verloopt.

EXO GP-1