Exclusieve foto's Michael Jackson onder de hamer

Redactie 796 0
Precies een jaar nadat Michael Jackson aan een hartstilstand overleed, kondigt het Parijse veilinghuis Pierre Bergé aan dat zij eind dit jaar twaalf unieke en nooit eerder gepubliceerde foto's van de overleden King of Pop gaan veilen.

De foto's zijn genomen door de Franse (mode)fotograaf en regisseur Arno Bani. Nadat Jackson werk van hem had gezien in Sunday Times Magazine verzocht hij de pas 23-jarige fotograaf een fotoshoot te komen doen. Bani kreeg daarbij volledige vrijheid, wat resulteerde in vier verschillende, artistieke scenario's. Een daarvan is getiteld 'Michael Jackson Blue Eye', waarop we de popartiest zien met een droevige blik en een blauw rondje op zijn oog. 


De foto stamt uit 1999 en laat Jackson verder zien in een zwarte blazer van ontwerper Yves Saint-Laurent. Het was een van de opties voor de cover van Jacksons tiende studioalbum 'Invincible', dat in 2001 uitkwam. Zijn platenlabel gaf echter de voorkeur aan een ander beeld. Bani werkte eerder ook met modeontwerpers als Lacroix, Givenchy en Cartier, naast artiesten als David Guetta, Bob Sinclair en het Franse elektronicaduo Air.

Veiling

Veilingmeester Frederic Chambre verwacht dat de biedingen zullen starten bij duizend euro per portret.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie