'Mama' mooiste Nederlandse inzending

Ewa Cwikla winnares National Award bij Sony World Photography Awards 2017

Redactie DIGIFO... 484 0
Zojuist heeft Sony de winnaars bekendgemaakt van de National Award van de Sony World Photography Awards 2017. Ewa Cwikla wist met de foto 'Mama' het meeste indruk te maken op de jury zo eerste prijs van in de wacht te slepen.

Cwikla is een van oorsprong Poolse fotografe die sinds 2005 haar eigen studio heeft waar ze veel opdrachten uitvoert en fotografieworshops geeft. Cwikla laat weten zeer vereerd te zijn met deze onderscheiding:

'Ik ben heel blij met deze foto en ik ben ook heel blij dat hij zo door jullie wordt gewaardeerd. Ik wil graag alle winnaars feliciteren! Goed gedaan! En ik wil jullie hartelijk danken voor deze erkenning. Dit was een verrassing voor me, want er doen zoveel getalenteerde, fantastische fotografen mee aan deze wedstrijd. Portretfotografie is mijn favoriete genre, dus het voelt geweldig om erkenning en waardering te krijgen voor iets dat ik heel graag doe.'

Selme van der Bijl wist met haar foto 'Delighted' de tweede plaats in de wacht te slepen en Eugene Kitsios is met zijn foto 'Hunting dolphins' derde geworden.EwaCwikla_Netherlands_NationalAwards_2017© Ewa Cwikla - Sony World Photography Awards 2017

Lees ook: 2 Nederlanders genomineerd voor Sony World Photography Award

Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards is één van de grootste fotowedstrijden ter wereld met dit jaar meer dan 227.000 inzendingen. Elk jaar wordt er niet alleen een overal-winnende foto gekozen, maar er wordt ook per land en categorie een winnaar aangewezen. De winnaars van elk land en elke categorie worden tentoongesteld tijdens de expositie in het Somerset House in Londen die van 21 april tot en met 7 mei te bezichtigen is.

Kijk voor meer informatie op de website van de Sony World Photography Awards.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie