European Publishers Award open voor inzending

Redactie 581 0
Een publicatie van je nog ongepubliceerde fotoboek in vijf Europese landen, het is de droom van elke fotograaf. Door de European Publishers Award te winnen kun je zo’n publicatie binnenhalen. De inzendingen voor de wedstrijd zijn zojuist geopend.

De wedstrijd komt voort uit een samenwerking tussen vijf Europese uitgeverijen: Actes Sud in Frankrijk, het Griekse Apeiron, Dewi Lewis Publishing in Groot-Brittannië, Kehrer Verlag in Duitsland en de Italiaanse Peliti Associati.

Vijf landen, vijf talen, vijf edities

Fotografen van over de hele wereld zijn uitgenodigd aan de wedstrijd deel te nemen. Tenminste, als zij beschikken over een nog ongepubliceerd fotoboek. Het door de jury geselecteerde werk wint een publicatie van zijn boek in de vijf landen die door de deelnemende uitgeverijen worden vertegenwoordigd. Alle edities verschijnen tegelijkertijd en in de betreffende taal van het land.

Royalty's

De winnaar verdient ook aan de publicaties. Hij of zij krijgt een voorschot van vijfduizend dollar op de royalty’s  voor de eerste oplage van vijfduizend exemplaren, daarna bedragen de royalty’s zes procent. Bovendien krijgt de fotograaf tien exemplaren van elke editie.

Aanmelden voor de wedstrijd kan via de aanwijzingen op de website van de Britse uitgeverij.

Foto © Christophe Agou - winnaar European Publishers Award 2010

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie