Europa is absolute foto-hotspot

jesse kraal 2274 3
SightsMap heeft aan de hand van de foto's op de fotodienst Panoramio een 'heatmap' gemaakt van de foto-hotspots op de wereld. Wij Nederlanders klikken er lustig op los, in het hoge Noorden wordt bar weinig gefotografeerd.

Natuurlijk hangt een en ander samen met de bevolkingsdichtheid en het gebruik van de dienst Panoramio van Google. Heel vreemd is de hoge fotodichtheid in Europa dan ook niet, al laten we de Verenigde Staten wel erg ver achter ons. Japan is, als thuisbasis van de meeste fotomerken, ook een land vol fotograferende mensen.

Flevoland

Desalnietemin geeft SightsMap een leuk beeld van de plekken op aarde waar veel of juist weinig gefotografeerd wordt. Zo kunnen we nu eindelijk vaststellen dat Flevoland de minst fotogenieke provincie van Nederland is. Je kunt ook zien wat de meest gefotografeerde steden ter wereld zijn. Naast New York, Parijs, Rome en Londen, treffen we in de top vijf enigszins verrassend ook Istanbul aan.

hotspots

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Mark Honoff

Hoezo is het ''enigszins verassend'' dat Istanbul in de top 5 staat?

afbeelding van jesse kraal

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben er geweest en het is een werkelijk prachtige stad. Desalnietemin zou je (of in ieder geval ik) verwachten dat steden als Rio, Tokyo, LA, Buenos Aires en Barcelona bijvoorbeeld populairder zouden zijn. 

afbeelding van Anoniem

Waarschijnlijk komt hij uit Istanbul ;-)