Eugène Atget - Vieux Paris

sanne 3138 0
Tot en met 8 januari 2012 huisvest het Nederlands Fotomuseum de grootste internationale reizende tentoonstelling met meer dan tweehonderd foto’s van de Franse fotograaf Eugène Atget. Het is de eerste keer dat werk van Atget in Nederland uitgebreid is te zien.
Eugene Atget

Foto © Eugène Atget

Zoals de naam van de tentoonstelling Vieux Paris doet vermoeden, laten de foto’s van Atget het oude Parijs zien van rond 1900, toen de stad nog niet door afbraak en modernisering was aangetast. Atget behoort als fotograaf tot de internationale top en hij wordt met terugwerkende kracht gezien als de grondlegger van de documentaire fotografie. Zijn werk inspireerde talloze andere grote fotografen en beeldend kunstenaars, zoals Walker Evans en Man Ray, en de surrealisten zagen hem als belangrijke voorloper.

Speciale website

Dit is de eerste keer dat werk van Atget in Nederland uitgebreid is te zien. Foto’s van Atget zijn uiterst fragiel en mogen zelden reizen. Voor meer informatie, interviews, previews en filmpjes kun je terecht op de speciale webpagina die het Fotomuseum voor de tentoonstelling ontwierp.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne