Espen Krukhaug - Bifrost

sanne 1749 0
Van 12 mei tot 23 juni is de serie Bifrost van de Noorse kunstenaar Espen Krukhaug in Amsterdam te bewonderen. De fotograaf toont een intrigerende serie foto's, geïnspireerd op de slapeloosheid waar hij zelf aan leidt.

Miljoenen mensen ondervinden dagelijks de consequenties van een gebrek aan slaap. Zo ook de modellen en de kunstenaar van deze serie. Met hun eigen ervaring als uitgangspunt hebben ze geprobeerd om de vreemde en uitzinnige gedachten die door een gebrek aan slaap ontstaan te portretteren.

Slaapgebrek

Te weinig slaap kan leiden tot een verlies van controle over je perceptie en een vertroebeling van het onderscheid tussen droom en werkelijkheid. Het resultaat is een abnormaal bestaan waarin zelfs de kleinste obstakels onoverkomelijke problemen lijken. Precies die gemoedstoestand heeft kunstenaar Espen Krukhaug proberen uit te beelden in zijn serie Bifrost. De expositie bestaat onder meer uit afbeeldingen van schaars verlichte ruimtes die stilte, eenzaamheid en depressie vertolken.

espen
Foto © Espen Krukhaug

Espen Krukhaug

Espen Krukhaug werd geboren in 1978, in een klein stadje net buiten Oslo, Noorwegen. Hoewel fotografie begon als een hobby, leidde het in 2004 tot zijn eerste boek 'Skinhead'. In Londen studeerde hij vervolgens fotografie aan het Camberwell College of Art. In 2008 verscheen zijn tweede boek 'Before Dawn' en vorig jaar zijn derde, 'Bifrost'.

espen
Foto © Espen Krukhaug

Expositie

De tentoonstelling is van 12 mei tot en met 23 juni te zien in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. De gallerie is te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne