Erwin Olaf, on Beauty and Fall - 7 oktober op TV

Julian 2795 0
Woensdag 7 oktober om 22.50 uur is de TV première van Erwin Olaf, on Beauty and Fall. In de film wordt de succesvolle Nederlandse fotograaf gevolgd, die momenteel te kampen heeft met een slopende ziekte. De uitzending kun je nu bekijken via uitzendinggemist.nl.

Regisseur Michiel van Erp schetst in de documentaire een kwetsbaar portret van de ‘meest zichtbare Nederlandse kunstenaar in het buitenland’ (volgens kunsttijdschrift Kunstbeeld). Van Erp reist mee bij belangrijke openingen en exposities en filmde de kunstenaar tijdens zijn enerverende fotosessies.

Erwin Olaf (1959) heeft met zijn laatste fotoseries Hope, Grief en Rain internationaal erkenning gekregen. Zijn vroegere werk werd al vanaf de jaren ’80 bekritiseerd. Het zou vooral willen choqueren en daarmee geen kunst zijn. Maar nu belangrijke internationale kunsthandelaren en musea zijn werk willen vertonen, en het publiek massaal zijn exposities bezoekt, lijkt het jarenlang ploeteren uit te monden in serieuze erkenning. En dit nu juist in een periode van zijn leven waarbij Erwin Olaf te kampen heeft met een slopende ziekte – longemfyseem – waardoor hij zorgvuldig met zijn energie moet omgaan. Onduidelijk is of zijn lichaam zijn werktempo kan bijhouden.

Michiel van Erp schetst een kwetsbaar portret van de succesvolle Nederlandse fotograaf Erwin Olaf.

Om deze video te bekijken heb je Flash Player versie 9 of hoger nodig.


Erwin Olaf - Foto © Erwin Olaf