Erwin Olaf brengt Alexander de Grote tot leven

Julian 1218 0
In opdracht van de Hermitage Amsterdam heeft Erwin Olaf een beeldcampagne ontworpen en een korte film gemaakt voor de tentoonstelling 'De onsterfelijke Alexander de Grote'. Met behulp van 'morphs' wordt de legende tot leven gewekt.

Op 18 september opent de tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam voor het publiek. Erwin Olaf fotografeerde en filmde in de Hermitage in St. Petersburg diverse objecten met de gelaatstrekken van Alexander. Deze objecten werden vervolgens in Amsterdam in de studio ‘gemorpht’ – vermengd –, met opnames van een echt model.

Volgens de opdrachtgevers is ’s Nederlands beroemdste fotograaf erin geslaagd de karaktertrekken en de schoonheid van Alexander op een originele en spannende manier tot uiting te brengen.

Rutger Hauer

De korte film gaat officieel ‘in première’ op de Uitmarkt op 28 en 29 augustus, maar is nu al te zien op de site van de Hermitage Amsterdam. De voice-over is ingesproken door niet de minste: Rutger Hauer nam de tekst voor zijn rekening.

De foto’s en de film zijn vanaf 18 september ook in de Hermitage Amsterdam te zien in de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote. De mythe, de werkelijkheid, zijn reis, zijn erfenis.


© State Hermitage Museum, St Petersburg
Photography and photo editing: Erwin Olaf