Erik Klein Wolterink wint Bouw in Beeldprijs

Redactie 930 0
Tijdens de opening van de tentoonstelling 'Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home' in het Cobra Museum te Amstelveen werd bekendgemaakt dat de Amsterdamse fotograaf Erik Klein Wolterink de winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2010 is.

Hiermee won Wolterink een geldbedrag van 10.000 euro. De 45-jarige fotograaf werd boven negen andere genomineerden verkozen met zijn serie foto's getiteld 'Terug Thuus'. De jury beschreef zijn serie als “meer dan de vertaling in streekdialect van het thema. Met treffende beelden wordt  creatief de kern van het thema geraakt. Goeie beelden, interessant gegroepeerd in een duidelijke, overzichtelijke presentatie. Een keuken die door de jaren heen 'Thuus' onveranderlijk bleef.”

Achterhoek

Wolterdink ging voor de Bouw in Beeldprijs letterlijk terug naar huis, zijn ouderlijk huis diep in de Achterhoek wel te verstaan. Het is inmiddels verkocht aan mensen 'uut 't west'n' die er een B&B van hebben gemaakt, maar met materiaal uit archieven, foto's van oude en huidige bewoners en nieuw te maken exemplaren heeft hij de geschiedenis van zijn ouderlijk huis weten vast te leggen.

Tentoonstelling

De tweede prijs, waar een geldbedrag van 2000 euro mee samenging, werd gewonnen door de Duitse fotografe Diana Scherer met de serie 'Transfer': introspectieve (jeugd)portretten. De tentoonstelling 'Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home' is van 22 juni tot en met 1 augustus in het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen te zien.

Foto © Erik Klein Wolterdink

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie