Epson start massaproductie superzoeker

Mark Moed 945 0
Volgens insiders produceert Epson de zoeker van de Leica SL. Deze elektronische zoeker met maar liefst 4,4 miljoen beeldpunten staat op dit moment bekend als de zoeker met het scherpste beeld. Goed nieuws is dat fabrikant Epson nu de massaproductie start van deze zoeker, zodat ook andere fabrikanten hem in hun camera's kunnen bouwen.

De Leica SL Typ 601 verraste, tijdens de introductie in oktober 2015, vriend en vijand met een aantal bijzondere eigenschappen. Niet het minst opvallend was het grote zoekerbeeld en de extreem hoge resolutie van de elektronische zoeker. Door toepassing van niet minder dan 4,4 miljoen beeldpunten is het zoekerbeeld van deze fullframe systeemcamera bijzonder scherp.

Massaproductie

Volgens kenners is Epson (Seiko Epson Corporation) de producent van de zoeker van de Leica SL. Epson maakt nu bekend dat het begonnen is met de massaproductie van deze zoeker. De zoeker beschikt over 4,41 miljoen beeldpunten, waardoor de resolutie verdubbeld is ten opzichte van conventionele elektronische zoekers. Epson heeft ook het kleurbereik (color gamma) met 30 % vergroot waardoor een natuurlijk kleurenbeeld onstaat.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark