Epson sluit opvolger R-D1 niet uit

Julian 685 0
Epson sluit de komst van een opvolger voor de R-D1 niet uit. In 2004 bracht de fabrikant in samenwerking met Cosina deze digitale meetzoekercamera op de markt. Een nieuw model is volgens Epson mogelijk, mits commercieel haalbaar.

Amateur Photographer sprak met Rob Clark, executive director van Epson's Europese Marketingdivisie.  Clark laat in het interview weten dat Epson de mogelijkheden voor de komst van een nieuwe R-D1-achtige camera open laat.

Volgens Clark is Epson expert als het gaat om bedienen van een nichemarkt. Hij stelt dat Epson deze markt opnieuw zal betreden als dit commercieel haalbaar is. De R-D1 was bedoeld als 'technologie-statement'.

Hoewel Epson momenteel geen digitale camera's in het assortiment heeft, maakt de fabrikant er wel onderdelen voor. Zo kondigde Epson eind 2009 een elektronische zoeker met hoge resolutie aan en volgens Clark wordt momenteel gewerkt aan meer onderdelen.

Epson R-D1

In 2004 bracht Epson samen met Cosina de R-D1 op de markt. Een digitale meetzoeker met 6-megapixel ccd-sensor (aps-c) en Leica M-vatting. Sinds 2007 is de camera uit productie, alleen in Japan kreeg de camera in 2009 navolging in de vorm van de R-D1x met een aantal minimale wijzigingen.