Epson introduceert Stylus Photo R2880 A3+ printer

Redactie 471 0
Epson introduceert de opvolger van de populaire R2400 A3+ printer: de Stylus Photo R2880. Verkrijgbaar vanaf juni voor 799 euro.

Met de Stylus Photo R2880 kan tot A3+-formaat (48,3 x 32,9 cm) randloos worden afgedrukt. Epson richt de hoogwaardige printer zowel op professionele fotografen als veeleisende consumenten. Volgens Epson is de R2880 uitermate geschikt voor duurzame afdrukken, voor verkoop, exposities of gebruik in portfolio.

UltraChrome K3 met Vivid Magenta
De Epson Micro Piezo™-printkop moet garant staan voor kwaliteit en hoge afdruksnelheid. De inktset bestaat uit acht kleuren en heeft een nieuwe formule UltraChrome K3-inkt met Vivid Magenta, waardoor het kleurenspectrum sterk verbreed is. Volgens Epson bereikt de printer 85% van het Pantone kleurbereik met de acht inktcartridges, andere systemen zouden er 10 tot 12 nodig hebben.

Look Up Table technologie
De acht kleuren inktset van de Epson Stylus Photo R2880 zorgt voor maar liefst 18.446.774 biljoen mogelijke kleurcombinaties. Om te berekenen welke combinatie van tinten en kleuren gebruikt moet worden voor een optimaal resultaat, heeft Epson de ‘Look Up Table’ (LUT) technologie ontwikkeld. Het wiskundige algoritme optimaliseert de kleurkeuze effectief en zorgt voor een afdruk die volledig overeenkomt met de originele foto. Het resultaat is een afdruk met vloeiende kleurovergangen, verminderde korreligheid, een breed kleurbereik en weinig kleurafwijkingen.

Veelzijdig
De R2880 biedt ondersteuning voor verschillende afdrukmedia (tot 1,3 mm dik); zo kan de printer worden gebruikt voor het bedrukken van cd's en dvd's, fine art paper, papierrollen en dikke, stijve media zoals posterboard.

De Epson Stylus Photo R2880 is vanaf juni leverbaar voor een adviesprijs van 799 euro.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie