Epson introduceert snelle LED-filmscanner

Julian 1372 0
Epson introduceert de Perfection V600 Photo. De filmscanner kan dankzij LED-technologie zonder opwarmtijd meteen in gebruik genomen worden en gaat energiezuinig te werk. De scanner kan diverse filmmedia digitaliseren, tot 6x22cm groot.

De Epson Perfection V600 Photo heeft een optische resolutie van 6400 dpi. De ReadyScan LED-technologie zorgt ervoor dat de scanner niet op hoeft te warmen. Je kunt meteen aan de slag. Volgens Epson doet de V600 Photo zijn werk snel en efficiënt en kunnen stof en krassen op film en foto’s eenvoudig verwijderd worden. Het scannen van reflecterende objecten gaat 1,5 keer zo snel als bij eerdere modellen. De ingebouwde Transparantie Unit (TPU) ondersteunt filmmedia tot 6x22cm. 35mm filmstrips, dia en middenformaatnegatieven kunnen gedigitaliseerd worden met de scanner.

Epson levert de Perfection V600 Photo met nieuwe scan-software, met ondersteuning voor Apple Snow Leopard en Windows 7. De software biedt nu een previewvenster waarvan je het formaat kunt aanpassen. Met nieuwe Automatic-standen is het scannen volgens Epson nog eenvoudiger geworden. De fabrikant komt gevorderde gebruikers  tegemoet gekomen met een Professional-stand. Epson’s zuinige LED-scanner is per 1 oktober beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro.