EOS M6

EOS M6: de nieuwe spiegelloze camera van Canon

Fokelien Broekstra 1583 0
Canon introduceert vandaag een nieuw model binnen de EOS M-familie. Het is een compacte spiegelloze camera, met high-end eigenschappen.

EOS M6

De camera is voorzien van een 24,2 Megapixel APS-C-formaat sensor en uitgerust met de nieuwste processor van Canon, de DIGIC 7. De processor zorgt voor meer kleurnuances waardoor en meer details in de foto zichtbaar worden. Daarnaast beschikt de camera over een Dual Pixel CMOS AF. De camera biedt volgens Canon DSLR-snelheden en kwaliteiten, alleen wat compacter verpakt. Met de camera kun je foto’s maken op 7 fps, wanneer je de AF vast zet kun je zelfs met 9 fps fotograferen.

Creatief

De camera is door Canon ontworpen om creatieve expressie te stimuleren. Het LCD-scherm zal onder verschillende hoeken af te lezen zijn. Daarnaast ben je niet al te lang bezig met het instellen van je camera. Zodra de camera ingeschakeld is kun je eigenlijk vrijwel direct aan de slag.

Online

Met de NFC en Wi-Fi kun je foto’s en video’s gemakkelijk delen met bijvoorbeeld je smartphone. Met de bluetooth kun je je camera zelfs permanent in verbinding houden met bijvoorbeeld je telefoon. Je kunt hierdoor zelfs foto’s bekijken zonder de camera uit je tas te hoeven halen.

Electronic Viewfinder EVF-DC2

De electronic Viewfinder EVF-DC2 is een externe elektronische zoeker. De zoeker is te gebruiken om de EOS M-camera’s, maar ook op verschillende Powershot-camera’s. Het display bevat 2,36 miljoen dots dat ervoor zorgt dat elk detail zichtbaar wordt. De zoeker weegt 29 gram en is dus licht van gewicht.

Beschikbaarheid

De EOS M6 is beschikbaar vanaf april. De adviesprijs komt te liggen op €819,99. De electronic Viewfinder is ook vanaf april beschikbaar en zal een adviesprijs krijgen van €279,99. Kijk voor meer informatie op de website van Canon.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redactie

Bekijk alle artikelen van Fokelien