EOS 800D aangekondigd

EOS 800D aangekondigd als nieuw lid EOS-familie

Fokelien Broekstra 721 0
Naast de EOS 77D, wordt de EOS-familie nog verder uitgebreid. Canon komt ook met de EOS 800D. Een meer geschikte instapcamera of als extra body in je tas.

EOS 800D

De EOS 800D lijkt heel veel op de EOS 77D. De camera is voorzien van een 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor. De camera is ook voorzien van Canon zijn nieuwste DIGIC 7-processor. De foto’s worden hierdoor met meer details vastgelegd. Daarnaast beschikt de camera over ’s werelds hoogste live view AF-snelheid van 0,03 seconden. Ga je werken met de optische zoeker, dan kun je aan de slag met de 45 cross-type AF-punten. Met de 7.560-pixel RGB+IR-meting kun je verschillende details zoals huidtinten nog beter detecteren. De camera kan in extreem donkere situaties goede foto’s blijven maken. Door een ISO die begint bij 100 en een bereik tot 25.600 kun je in veel verschillende situaties fotograferen.

Kantelbaar scherm

De EOS 800D beschikt over een kantelbaar scherm. Hierdoor kun je zelfs aan de slag wanneer je de camera boven je hoofd houdt. De camera is minder gedetailleerd in de bediening. Zo mist er een draaiknop. Hierdoor is de camera geschikt voor de beginnende fotografen of als extra body.

Beschikbaarheid

De EOS 800D is beschikbaar vanaf april. De adviesprijs is vastgesteld op €869,99, dit is de prijs zonder een kitlens. Voor meer informatie over de camera kun je terecht op de website van Canon.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redactie

Bekijk alle artikelen van Fokelien