Enquête over de beeldcultuur en fotografietrends van nu

Julian 3479 3
Foto's met een retro-tintje zijn populair. Ook analoge fotografie lijkt weer een opleving te maken. Voor haar afstudeeropdracht Media, Informatie en Communicatie, voert Maayke Otter in opdracht van DIGIFOTO Pro een onderzoek uit naar deze trends. Jij kunt daarbij helpen met het invullen van deze enquête.

'Vroeger was alles beter.' Het is een bekend gezegde. Het lijkt op het moment wel alsof we hier echt in geloven en daarom dingen uit het verleden weer gaan herleven. Muziek luisteren met vinyl, rommelmarkten afslenteren op zoek naar antieke meubels en tweedehands winkeltjes bezoeken voor vintage kleding. In de beeldcultuur van nu is dit fenomeen ook te constateren. Authentieke beelden die een gevoel van nostalgie oproepen zijn de trend.

In de fotografiewereld is de retro- en vintage-look opeens weer 'in'. Zowel in Nederland als internationaal. Ook analoge fotografie wordt de laatste jaren weer populairder. Het doel van deze enquête is om inzicht te brengen in de trend van authentiek beeld en de behoeften en voorkeuren van onze lezers en websitebezoekers.

De enquête vind je hier en bestaat uit vijftien vragen. De antwoorden worden anoniem verwerkt en worden uitsluitend voor het onderzoek gebruikt.

Retrolooks
Welke retrolook spreekt jou het meeste aan? Deze vraag en meer stellen we je in de enquête.

afbeelding van Els van der velden

plaatje 3 lomo-fr plaatje 9 inkwell