Engelse wint Sony World Photography Awards

Redactie 395 0
Vanessa Winship uit het Verenigd Koninkrijk is tijdens de Sony World Photography Awards uitgeroepen tot Fotograaf van het Jaar.

Haar inzending in de categorie Portretten werd verkozen uit duizenden ingezonden foto’s van professionele en amateurfotografen.Ze ontvangt naast de titel ook een geldbedrag van 25.000 dollar. Nederlander Robin Utrecht was genomineerd in de categorie Sport.

De ‘Honorary Board’, een jury van vrijwilligers bestaande uit bekende personen uit de fotowereld, onder wie Nan Goldin, Bruce Davidson, Tom Stoddart, Elliott Erwitt en Martine Franck, koos de prijswinnende foto’s.

Vanessa Winship ontving haar award uit handen van jurylid Elliott Erwitt in het Palais des Festivals ten overstaan van 700 VIP’s en de top van de fotowereld. De uitreiking van de awards vormden het slotstuk van een aantal evenementen die de afgelopen dagen in Cannes plaatsvonden, met als thema ‘Legacy’. De Sony Legacy Tentoonstelling, georganiseerd door Magnum Photos, stond in het teken van het verleden, het heden en de toekomst van de fotografie. Ook werden fotografen uitgenodigd om op een conferentie te discussiëren over de laatste trends uit de fotowereld. De ‘University Shoot Out’ was een studenteninitiatief ter aanmoediging van toekomstige fotografen.

'Portraiture', de prijswinnende foto 
© Vanessa Winship, courtesy of Sony World Photography Awards

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie