'Empty Your Pocket'

Redactie 1264 0
Waar vrouwen hun spullen bij zich dragen in een handtas, gebruiken mannen vaak gewoon hun broekzak. De nieuwsgierige fotograaf George Maas vroeg mannen voor de camera hun broekzakken te legen. Het resultaat hangt nu in de Centrale Bibliotheek Amsterdam.

Creditkaartgegevens van Ronald Plasterk, meelezen met een speech van Bernard Welten, het plastic portemonneetje van Nout Wellink, een mysterieus doosje uit het British Museum inclusief Penisvisje uit de broekzak van Redmond O'Hanlon en de nietszeggende broekzak van Matthijs van Nieuwkerk. Het is allemaal op groot formaat te zien bij de tentoonstelling ‘Empty Your Pocket’.

300 moderne mannen

De expositie in de centrumvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (ObA) wordt geopend door de Engelse schrijver Redmons O’Hanlon. De ruim zeventig foto’s hangen in fotogalerij van de bibliotheek en moeten een kort en persoonlijk inzicht geven in het dagelijks leven van de moderne man. Maas fotografeerde ongeveer driehonderd mannen, zowel bekende als onbekende figuren, uit alle lagen van de samenleving.

Vrouwelijke visie

Bij de tentoonstelling verschijnt ook het boek dat dezelfde titel draagt als de tentoonstelling. In de inleiding van het boek geeft Aaf Brandt Corstius haar vrouwelijke visie op de inhoud van deze mannelijke broekzakken. Helemaal passend bij het thema verschijnt het  boek in een handzaam formaat dat in je broekzak past.

Het boek
‘Empty Your Pocket’ is te koop tijdens de opening van de tentoonstelling, maar ook gewoon in de boekhandel.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie