Emma Hartvig fotografeert glamoureuze plaats delicten

Emma Hartvig fotografeert glamoureuze plaats delicten

Nadja Geskus 898 0
Enerzijds lijken de beelden een soort bijzonder evenement weer te geven. De foto’s stralen een bepaalde klasse uit. Anderzijds krijg je een vreemd gevoel bij de beelden en is het onduidelijk of je nu naar een misdrijf kijkt. Hartvig maakt duidelijk dat we eigenlijk getuige zijn van beide.

Conceptuele foto’s van vreemde close-ups. Glazen, flessen, aardbei milkshakes en lichaamsdelen krijgen een focus in de eigenzinnige, filmachtige beelden van Hartvig.

De beelden zijn geïnspireerd op de spanning die Hollywood thrillers creëren en dan met name het werk van Alfred Hitchcock. “De beelden beelden een glamoureuze setting uit, met een sterk gevoel van spanning. Hints van een misdrijf en luxe gebeurtenissen, elk moment denk je dat er iets gaat gebeuren, vergelijkbaar met de oude Hollywood films.”

Emma Hartvig

De fotografe is geboren in Zweden, maar werkt momenteel in zowel Londen als Berlijn. Tot haar recente klanten behoren Harper’s Bazaar, Another Magazine en Siemens. Fotografie is een manier voor Hartvig om aspecten uit haar eigen leven, samen te brengen met haar ervaringen. Simpel, maar doeltreffend.

Meer werk van Hartvig is te vinden op haar website.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja