Eizo introduceert nieuwe 22-inch ColorEdge-monitor

Raymond 1264 0
Eizo introduceert de CG223W ColorEdge-monitor. Het 22-inch beeldscherm heeft een zeer nauwkeurige kleurreproductie dankzij een 16-bits kleurverwerking.

Sleutel voor de precieze kleurweergave is de 16-bit processing van de CG223W. Beeldsignalen worden met een nauwkeurigheid van 1/65 duizendste bepaald en in RGB beeldpunten omgezet. Volgens de fabrikant komt dat vooral de weergave van nuances in donkere kleurtonen ten goede.

Een speciale chipset, Digital Uniformity Equalizer (DUE), corrigeert beeldpunt voor beeldpunt onregelmatigheden in luminantie en chrominantie. Hierdoor worden kleuren zowel in het midden als wel aan de rand correct weergegeven.

Voor witpuntafstelling en hardwarekalibratie beschikt het beeldscherm over een interne, 12-bit grote 3D-Look-Up-Table (LUT). De ColorNavigator software zoals meegeleverd met de CG223W communiceert hierbij direct met de LUT

Naast beide DVI-I interfaces biedt de CG223W een DisplayPort aansluiting, welke een 10 Bit kleurweergave mogelijk maakt.

De Eizo ColorEdge CG223W is naar verwachting vanaf medio april leverbaar, voor een adviesprijs van € 879,- excl. btw.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond