EIZO introduceert ColorEdge CG247X

EIZO introduceert ColorEdge CG247X

Jasper van Bladel 2027 0
EIZO, producent van kwaliteitsmonitoren, introduceert een nieuwe monitor voor de veeleisende professional, de ColorEdge CG247X. De monitor dekt 99% van de Adobe RGB-kleurruimte af, werkt met een ingebouwd kalibratie-instrument en heeft een 16-bits Look-Up-Table.

De nieuwe 24-inch EIZO bezit een compleet nieuw wide-gamut IPS-paneel, dat 99% van de Adobe RGB-kleurruimte afdekt. Het contrast is 1500:1 en de helderheid is 400 cd/m2. De monitor werkt met een 16-bits Look-Up-Table en werkt met een kleurweergave tot 10-bit. Zo worden strepen, rafelige randen of verwassen kleuren voorkomen en zijn kleurprecisie en kleurdiepte maximaal. De krachtige monitor is in staat om ook details in donkere gedeelten goed weer te geven.

Kalibratie

De Digital-Uniformity-Equalizer zorgt dat het beeld over het gehele oppervlak gelijk is. Helderheid, kleurzuiverheid zijn zo overal op het beeldscherm hetzelfde, ook in de hoeken. Het ingebouwde kalibratie-instrument zorgt voor exacte kalibratie, profilering en validering. Ieder instrument is specifiek per afzonderlijke monitor afgesteld, zo is de gebruiker verzekerd van een goede kalibratie. De 3D Look-Up-Table zorgt er daarbij voor dat de kalibratie precies naar elke afzonderlijke tint overgebracht wordt.

Aansluitingen

De ColorEdge CG247X beschikt over diverse aansluitingen. Zo zijn er de DVI-D-, HDMI- en DisplayPort-ingangen, naast een USB-hub met twee up- en twee downstream-poorten. Een magnetische afschermkap, tegen invallende en storende verlichting, wordt meegeleverd.

Prijs

De nieuwe monitor is vanaf september beschikbaar en kost € 1629. Bij aankoop krijg je vijf jaar garantie en on-site omruilservice. Meer info over EIZO en de nieuwe monitor is te vinden op de website van de monitorenfabrikant.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper