Eizo introduceert CG243W met Display Port

Julian 952 0
Eizo komt met een nieuwe high-end monitor voor beeldbewerkers. De 24-inch CG243W met resolutie van 1920x1200 beeldpunten geeft 98 procent van het AdobeRGB kleurengamma weer en is uitgerust met Display Port.

Het nieuwe beeldscherm maakt gebruik van een H-IPS-paneel, heeft een contrastverhouding van 1:850 en lichtsterkte van 270 cd/m². Een 3D Look-Up Table en automatische correctie van kleurverloop moeten zorgen voor uitmuntende kleurweergave. Over de DVI-aansluiting kan het beeldscherm 16.7 miljoen kleuren weergeven. Maak je gebruik van de Display Port, dan is 10-bits kleurweergave mogelijk en toont het scherm maar liefst een miljard kleuren.

Individuele afregeling

Bij lcd's varieert per module de helderheid afhankelijk van het ingangssignaal en de onderlinge verhouding van rood, groen en blauw. Dit is alleen nauwkeurig te controleren en te corrigeren met speciale meetapparatuur. Eizo zorgt bij elke CG243W vóór aflevering de afregeling van de kleuren en de kleurtooncurve op 343 compensatiepunten per primaire kleur. Zo wordt over het hele grijsspectrum een consistente kleurtemperatuur gerealiseerd.


Softproofing

De Eizo CG243W voldoet aan de strenge Softproof-eisen voor kijkhoek en homogeniteit. De monitor heeft dan ook het “FograCert Softproofing System” keurmerk meegekregen. Het nieuwe beeldscherm is te koop voor een adviesprijs van 2230 euro. Voor dat bedrag krijg je er een afschermkap en de ColorNavigator kalibratiesoftware bij.