Eind(s)print – Examenexpositie Fotoacademie

Julian 1205 0
In Galerie Noord is vanaf 6 december het werk van de examenkandidaten van de Fotoacademie Groningen te zien. Het getoonde werk is een selectie uit de portfolio’s, diverse genres zijn vertegenwoordigd.

In de tentoonstelling is onder meer mode, portret, documentair, illustratief, landschap en autonome fotografie te zien. De exposanten zijn: Atsje Straatsma, Helen de Vries, Ino van den Berg, Mirjam Schuurman-Lensink, Riet Michel, Vanessa Teepe en Alex Wiersma.

De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 11 december om 17.00 uur, maar is al te bekijken vanaf zondag 6 december.

Atsje Straatsma maakt vooral landschapsfoto’s,
waarbij sporen van de mens in het landschap altijd duidelijk zichtbaar zijn. Haar sociaal geografische achtergrond komt in de foto’s duidelijk naar voren.


Foto © Atsje Straatsma

Ino van den Berg probeert in zijn fotografie de afwisseling tussen werkelijkheid en fictie na te streven. Een levensverhaal of alledaagse dingen worden gekoppeld aan een thema en geregisseerd op een dusdanige manier dat het trekt om ernaar te kijken.


Foto © Ino van den Berg
 
Mirjam Schuurman-Lensink wil met haar werk een sfeer oproepen van vergeten hoekjes in een oud museum. Het ongrijpbare, de vergankelijkheid van de mens en zijn leefwereld, fascineert haar.


Foto © Mirjam Schuurman-Lensink

Riet Michel portretteert bij voorkeur personen in hun eigen leef- en werkomgeving. Het boeit haar dat elk mens zijn eigen context creëert en daarin iets van zichzelf aan de kijker prijsgeeft. Dat geldt zeker voor de kunstenaars die ze in hun ateliers heeft gefotografeerd.


Foto © Riet Michel

Alex Wiersma is bijzonder geïnteresseerd in lichtval en het gebruik van licht in de fotografie.
Opvallende elementen in het landschap waar anderen aan voorbij gaan hebben een enorme aantrekkingskracht op hem.


Foto © Alex Wiersma