Einde van Sony-spiegelreflexen in zicht?

Einde van Sony-spiegelreflexen in zicht?

jesse kraal 3536 3
Voor de liefhebbers van Sony-camera's én optische zoekers is er slecht nieuws; waarschijnlijk komen er geen nieuwe spiegelreflexcamera's van meer Sony uit. De fabrikant gaat zich volledig richten op de slt-modellen met halfdoorlatende spiegel en de compacte NEX-serie.

Waren er onlangs nog geruchten over de komst van een Sony A600, als opvolger voor de Sony A580, nu lijkt het er op dat laatstgenoemde camera de laatste traditionele spiegelreflex van Sony zal blijven. SonyRumors heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat er geen nieuwe spiegelreflexcamera's in ontwikkeling zijn.

Fullframe-camera met slt-techniek

Geen A600 dus, maar ook geen fullframe-camera met een traditionele constructie. Vorig jaar waren er nog geruchten dat Sony nog niet besloten had of ze voor een conventioneel ontwerp zouden gaan, of dat ze ook de fullframe-modellen met een halfdoorlatende spiegel zouden uitrusten. Het lijkt er dus op dat besloten is voor de laatste optie te gaan.

Voordelen

Vooralsnog is Sony de enige fabrikant die gebruik maakt van een halfdoorlatende spiegel in combinatie met een digitale camera. Voordelen zijn de snellere reactietijd, hogere opnamesnelheid en snelle autofocus tijdens het maken van filmopnamen. Toch wordt de digitale zoeker nog niet door iedereen omarmt, al wordt ook die technologie steeds beter.

Sony SLT
Sony's slt-camera's hebben wel een spiegel, maar geen optische zoeker

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

jammer jammer ik vind het wel fijn om door de zoeker te kijken of ik een
compositie leuk vind zonder steeds de camera aan te moeten zetten.
ik hoop dat nikon nooit op dit slechte idee komt, kom nou snellere autofocus bij het filmen(koop dan een film camera).
gebruik de dingen waar ze voor bedoeld zijn.

afbeelding van peterw

Nikon onderzoekt de techniek van spiegelloze camera's ook. Tenminste, ze stellen dat ze er vooralsnog geen gebruik van maken bij de toplijn.

afbeelding van A200

Heel jammer, ik heb zelf een Sony a200 met aardig wat lenzen en zat eigenlijk te wachten op een opvolger van de a700 om wat professioneler te gaan.
Ben nooit een fan geweest van die efv's, geef mij maar gewoon een fatsoenlijke spiegelreflex met zoeker; het echte werk.

Ik denk dat Sony flink wat gebruikers verliest, niet zozeer bij de consumenten, maar wel bij de prosumers. Zonde voor al die mensen die geinvesteerd hebben in objectieven ed.
Laten we in ieder geval hopen dat het slechts een gerucht is, maar ik vrees dat ik toch moet overstappen op een ander merk..