Einde in zicht voor APS-H sensorformaat?

Redactie 2448 0
Stephen Shankland van cnet sprak met Chuck Westfall van Canon over de toekomst van het APS-H sensorformaat. Nu ook Nikon op fullframe is overgestapt en Sony binnenkort volgt lijkt het einde van het formaat in zicht.

Over APS-H
De APS-H sensor met een verlengingsfactor van 1,3x wordt door Canon gebruikt in de 1D serie. Tot voor kort hield de concurrentie van Canon zich niet bezig met sensoren groter dan het relatief goedkope APS-C formaat (verlengingsfactor 1,6x). Sinds de introductie van de Nikon D3 is daar verandering in gekomen. De fullframe D3 kan zich meten met de 1D mark III en heeft nog een grotere beeldsensor ook.


Afbeelding: Canon

Kosten
Canons keuze voor het APS-H formaat is vooral een kwestie van kostenbesparing. Nu na Nikon ook Sony zich met de fullframe markt wil gaan bemoeien is het de vraag of er nog toekomst is voor het APS-H formaat. 

Toekomst
Volgens Chuck Westfall, al 25 jaar het officiële gezicht van Canon USA, heeft het APS-H formaat zijn diensten lange tijd goed bewezen. Het moest immers concurreren met de kleinere APS-C sensoren. Over de toekomst is Westfall voorzichtig: “We zullen moeten kijken of het in de toekomst een wenselijk formaat blijft.”

Het hele interview van Stephen Shankland met Cuck Westfall lees je hier.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie