Eigenzinnige voedselfotografie te zien in Antwerpen

Redactie 1692 0
Benieuwd naar een niet-traditionele vorm van voedselfotografie? Sinds vorige week is de opvallende expositie 'Hungry Eyes' te zien in het FoMu te Antwerpen. Drie fotografen benaderen het onderwerp ‘voedsel’ op een eigen en totaal verschillende manier.

De drie fotografen van de eigenzinnige tentoonstelling in het FoMu zijn Tony Le Duc, Dimitri Tsykalov en Valérie Belin. De Belgische Le Duc toont zijn oeuvre dat hij in vijfentwintig jaar culinaire fotografie heeft opgebouwd.

Zijn werk bestaat uit fotografie voor verschillende kookboeken en culinaire magazines waarvan het FoMu een historisch overzicht toont tijdens de tentoonstelling.

Ook de andere twee fotografen werpen hun eigen licht op voedsel. De Russische kunstenaar Tsykalov creëert vanitas symbolen uit overrijp fruit en drijft het concept van vergankelijkheid tot het uiterste wanneer hij geweren tot leven brengt met dood vlees.

De Franse Belin focust ten slotte op de esthetische vormen en de structuur van voedsel in haar fotoreeksen. Door deze met een speciale belichting in beeld te brengen heeft haar werk een bevreemdende uitwerking op de toeschouwer.

Foto's © Dimitri Tsykalov

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie