Eerste voorbeeldfoto's Leica M10

Eerste voorbeeldfoto's Leica M10

Jasper van Bladel 670 0
Onlangs introduceerde Leica de M10, een zeer veelbelovende camera. Het bedrijf heeft diverse mooie voorbeeldfoto’s op hun site gezet die je kunt downloaden. Op die manier kun je tot in detail zien wat de nieuwe Leica allemaal kan.

De M10 beschikt over een nieuwe 24 megapixel full-frame CMOS met een unieke pixel en microlens architectuur. Dit moet zorgen voor scherpere foto's, met name foto's die gemaakt zijn met een volledig open diafragma, een groot dynamisch bereik en een mooi contrast. De sensor heeft geen laagdoorlaatfilter, maar wel over een infrarood filter waardoor de foto's nog scherper moeten worden. Ook de processor van de Leica M10 is vernieuwd waardoor het met de camera nu mogelijk is om continu 5 beelden per seconde te maken met een buffer die pas na 16 foto's vol zit. De Leica M10 is de eerste Leica M camera die beschikt over Wi-Fi waardoor je snel en eenvoudig je foto's kan op je smartphone kan bekijken en opslaan. Met de app van Leica is het zelfs mogelijk om de volledige DNG raw bestanden te verplaatsen, zodat je deze direct kan bewerken en delen. Ook kan je met de app je camera bedienen via een smartphone of tablet.

Voorbeeldfoto's

De foto’s van Maik Scharfscheer tonen een vissersgemeenschap in een ver land. Een mooi onderwerp, maar het gaat natuurlijk om wat de M10 presteert. De foto’s hebben een mooie herkenbare Leica-look, met frisse en sprankelende kleuren en contrasten. Je kunt de foto’s zelf als originele bestanden downloaden om ze op je eigen computer te kunnen beoordelen. 

Meer info: Transcontinenta

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper