Eerste versie Magic Lantern voor Canon 7D beschikbaar

jesse kraal 2308 1
Lange tijd zijn de knappe koppen achter Magic Lantern bezig geweest de aangepaste firmware ook werkend te krijgen op de Canon 7D. De dual-core processor van dat toestel gooide echter roet in het eten. De aanhouder wint, zo blijkt, want de eerste alpha-versie van Magic Lantern is te downloaden voor de 7D.

Fanatieke filmers kunnen bijna niet meer om Magic Lantern heen, de aangepaste software biedt hulpmiddelen die filmen met een Canon-dslr een stuk gemakkelijker maken. Denk aan 'focus peaking' en live kunnen controleren van de audiolevels. Vooralsnog waren die privileges niet weggelegd voor de eigenaren van een Canon 7D. Gelukkig is daar verandering in gekomen.

Canon 7D met Magic Lantern

Alpha-versie

Voordat je meteen een gat in de lucht sprint, de vrijgegeven firmware is een zogenaamde alpha-variant. De software is dus nog vollop in ontwikkeling en kan bugs en fouten bevatten. Magic Lantern onderstreept dan ook dat het gebruik volledig op eigen risico is en dat ze niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor eventuele defecten aan je apparatuur.

Welkome toevoeging

Toch is het een interessante ontwikkeling, want zelf ervaren we Magic Lantern (op de Canon 5D Mark II) als een zeer welkome toevoeging tijdens het filmen, maar soms ook tijdens het fotograferen. Durf je het niet aan om de alpha-versie op je camera te instaleren, met een beetje geluk komt over niet al te lange tijd een beta- en definitieve versie beschikbaar. Kijk voor de exacte specificaties, bekende problemen met deze release en de gebruiksaanwijzing op de website van Magic Lantern.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Ik ben erg benieuwd or er gebruikers-ervaringen zijn.....ik heb vrij recent een 7D aangeschaft (had een 60D met ML en was er zeer te spreken over) Ik durf het alleen nog niet aan (Alpha-versie klinkt zo......instabiel/riskant?)
Ik hoor graag als er mensen zijn die de stap durven te nemen!

Jack- justsmiles.nl