Eerste trailer van documentaire Impossible Project uitgebracht

Eerste trailer van documentaire Impossible Project uitgebracht

Redactie DIGIFO... 1413 0
Instant camera's zijn hip. Nadat Polaroid in 2008 besloot te stoppen met het maken van film, sprong 'The Impossible Project' in het gat dat het Polaroid achterliet. Nu, acht jaar verder, maakt het bedrijf niet alleen film, maar heeft ook een eigen camera uitgebracht. Jens Meurer volgt al jaren het bedrijf voor een documentaire. Daarvan is nu de eerste trailer uitgekomen.

De documentaire laat niet alleen de opkomst van het bedrijf zien, maar ook de passie die de medewerkers hebben voor instant fotografie. De film maakt duidelijk dat het bedrijf niet alleen nostalgische beweegredenen heeft, maar dat het ook erg bezig is met het bewaren van cultureel erfgoed.

Lees ook: Hands on Impossible I-1 polaroid camera

Impossible = Analoog

Een belangrijk deel van de documentaire is de liefde voor analoge beelden. Om deze reden is ook de hele film opgenomen op 35mm film. Om dit te realiseren is Kodak partner geworden van Meurer en levert het bedrijf rollen film om de documentaire te maken. Desondanks kost het veel geld om de documentaire veel geld om te maken. Daarom heeft Meurer een Kickstartercampagne gestart om het project te financieren. Wil je meehelpen aan de documentaire, dan kan dat via deze link.

De documentaire moet rond juli 2017 uitkomen. Voor meer informatie over 'The Impossible Project' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie