Eerste stappen 5D Mark II firmware-hack gezet

Julian 869 0
Een gebruiker van cinema5d.com is bezig met een firmware-hack voor de Canon EOS 5D Mark II. Momenteel weet Trammell Hudson al de geluidskwaliteit van de filmfunctie te verbeteren.

Trammell Hudson doet op cinema5d.com uit de doeken hoe hij zijn 5D Mark II heeft aangepast om betere geluidskwaliteit te leveren bij gebruik van de filmfunctie. Met zijn ‘5D Mark Free’ firmware wordt het geluidsniveau weergegeven op het lcd-scherm en is AGC (automatic gain control) uitgeschakeld. Ook heeft Hudson permanente 16:9 crop markeringen kunnen activeren door zelf de camerasoftware aan te passen.

De aangepaste firmware is nog niet geschikt voor publicatie, zegt de maker. Maar zijn creatie bewijst dat het mogelijk is om eigen code en functies toe te voegen aan de camera. Mogelijk komt Canon op den duur ook zelf met een aangepaste firmware, die meer keuzeopties bij de filmfunctie mogelijk maakt. Zo staat een 24 fps modus hoog op het wensenlijstje van veel fanatieke filmmakers. Volgens geruchten zouden er al 5D Mark II’s met een nieuwe firmware in gebruik zijn op de filmset van Iron Man 2.