Eerste Nieuwsfotografiefestival in Hilversum van start

Eerste Nieuwsfotografiefestival in Hilversum van start

Senta Bemelman 1659 0
Het allereerste Festival voor de Nieuwsfotografie is op zaterdag 6 februari gestart met een medialab onder leiding van onder leiding van Marcel Molle, voorzitter van Stichting Zilveren Camera. Het festival is een resultaat van de samenwerking tussen Museum Hilversum en Stichting Zilveren Camera.

Tijdens dit festival wordt de volledige aandacht gevestigd op de fotojournalistiek en al haar facetten. Tussen 6 en 20 februari wordt in Hilversum over actualiteiten en discussiepunten in de nieuwsfotografie gesproken. Tijdens het Festival voor Nieuwsfotografie is er plaats voor actualiteiten, workshops en lezingen, waarin onderwerpen zoals de commercialisering en schoonheid van de fotojournalistiek aan bod komen. 

Programma

Het volledige programma is te bekijken op de website van het Museum Hilversum, waar aangrenzend het festival plaatsvindt. Het Festival voor Nieuwsfotografie valt samen met de Canon Zilveren Camera expositie, die tot 28 februari te bezoeken is. Op 11 februari zal in het Museum Hilversum Zilveren Camera winnaar Eddy van Wessel de avond aftrappen met een presentatie, waarin hij uitgebreid zijn winnende fotoserie bespreekt. Daarna zal fotodetective Hans Aarsman in een lezing zijn visie op de nieuwsfotografie en het werk van Eddy van Wessel  uitspreken.

Diverse sprekers

Op het festival komen bekende fotojournalisten aan het woord. Onder andere Serge Ligtenberg en Ruben Terlou zijn aanwezig. Ook de Fotografen des Vaderlands Ilvy Njiokiktjien en Ahmed Polat participeren. Daarnaast zijn andere sprekers, zoals hoogleraar journalistiek Bart Brouwers en directeur van de World Press Photo, Lars Boering een toegevoegde waarde aan het programma. 

Hieronder zijn enkele beelden uit de winnende Zilveren Camera fotoserie van Eddy van Wessel te bekijken.


Foto's © Eddy van Wessel 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta