Eerste Leica M8 onder de veilinghamer

Redactie 866 0
Op 7 juni zal in Duitsland de eerst geproduceerde Leica M8 geveild worden. Hoewel de camera nog maar 2 jaar oud is, wordt een opbrengst verwacht tussen de 20.000 en 30.000 euro.

Regelmatig worden er camera’s geveild op het internet. Meestal betreft dat tweedehands exemplaren op veilingsites als marktplaats of ebay en zijn prijzen flink lager dan die in de winkel. Leica heeft andere plannen met de allereerste M8. De digitale meetzoeker uit 2006 is in de winkel te koop voor zo’n 5000 euro. Maar dit ‘eerste’ exemplaar met serienummer 3100000, moet aanzienlijk meer opbrengen. De startprijs is 10.000 euro.

De koper hoeft niet bang te zijn voor gebruikssporen, de camera is als nieuw; nooit gebruikt en komt in de originele doos met alle documenten. Daarbij ontvangt de koper een certificaat, ondertekend door Dhr. Andres Kaufmann, CEO van Leica Camera AG, waarin staat dat het écht de eerste Leica M8 is. De opbrengst van de veiling zal gedoneerd worden aan de organisatie ‘Reporters Without Borders’.

Meer informatie vind je op de website van het veilinghuis. Ook online bieden schijnt tot de mogelijkheden te behoren.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie