Eerste kleurenpolaroids Impossible een feit

Redactie 468 0
Impossible heeft, vijf maanden na de start van de productie van directklaar-film, haar eerste kleurenpolaroids op de markt gebracht. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar eigenaren van een Polaroid SX-70 kunnen nu ook in kleur fotograferen.

De first flush editie van de PX 70 kleurenpolaroids wordt online aangeboden in een 2+1 Starter Pack voor veertig euro. De 24 polaroids hebben een foto-oppervlak van 7,7 bij 7,9 centimeter en leveren beelden in pasteltinten, volgens de fabrikant met 'adembenemend mooie resultaten'. Volgens Impossible mag dit een klein wonder genoemd worden, omdat zelfs de meest optimistische experts weinig heil zagen in een heruitvinding van de zeer complexe kleuren­variant van de directklaar-film.

Kleurensysteem

Voor de productie van de PX 70, tevens geschikt voor de 600-serie mits er een adapter gebruikt wordt, heeft de fabrikant het afgelopen jaar een volledig nieuws kleurensysteem ontwikkeld. Deze first flush geldt dan ook nog als een 'experimenteel product' en feedback, danwel kritiek, wordt zeer op prijs gesteld.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie