Eerste grote 'pop-up' expositiegebied komt eraan

Redactie 1010 0
Pop-up winkels en galeries kennen we al langer, maar tijdens de fotografiebiënnale GRID2010 wordt een deel van de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost omgetoverd tot het eerste grootschalige pop-up expositiegebied in Nederland.

Een deel van de Cruquiusweg zal een aantal weken de 'Cruquius Cultuur Creatie Strip' gaan heten voor de internationale fotografiemanifestatie. In een strook van een kilometer zijn in acht fabriekshallen – met een oppervlakte van tienduizend vierkante meter – internationale exposities te zien uit onder meer Tsjechië, Duitsland en Mexico. 

Verscheidenheid

Ook het nabijgelegen Persmuseum doet mee, met een expositie van politiek fotograaf Dolf Toussaint. Naast de fotografiemanifestatie zullen ook uiteenlopende presentaties van mensen uit de creatieve industrie gehouden worden en is er een randprogrammering met lezingen en workshops. Als een raster, een grid, zullen gedurende zes weken galeries, musea, landen, fotoagentschappen, fotografen, reclamemakers en bedrijven uit de creatieve industrie zich met meer dan zestig projecten op veertig locaties presenteren. 

Foto © Václav Jírásek

Stand van zaken

Er zijn zo'n twintig deelnemende landen aan het tweejaarlijkse evenement, dat in het leven is geroepen om de huidige stand van zaken in de fotografie te tonen. De internationale fotografiebiënnale GRID2010 vindt plaats van 25 september tot en met 7 november 2010 in de Amsterdam Metropoolregio; Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem en Zaanstad.  

Foto © Pier Paolo Pasolini

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie