Eerste geruchten over specificaties Nikon D800S

Julian 2759 2
Komt Nikon na de D4S ook met een D800S? NikonRumors heeft een lijstje specificaties binnengekregen, maar zegt dat het nog onzeker is of deze ook daadwerkelijk kloppen. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn de veranderingen minimaal.

De Nikon D800 is inmiddels alweer een ruime twee jaar oud. Het toestel behoort nog altijd tot de top, met zijn uitstekende 36-megapixelsensor en geavanceerde focussysteem. De specificaties voor de mogelijke D800S wijken dan ook weinig af van het huidige model.

Volgens het lijstje van NikonRumors ontbreekt een low-pass-filter, dat zou betekenen dat de Nikon D800E verdwijnt en er ook geen 'D800ES' verschijnt. De Nikon D800S zou over verbeterde beeldverwerking beschikken om moiré tegen te gaan.

Een upgrade naar de EXPEED 4-processor ligt in de lijn der verwachtingen en net als de Nikon D4S zou de D800S een sRaw-functie krijgen. De verbeteringen op gebied van autofocus zouden gelijk zijn aan de verbeteringen die de D4S onlangs kreeg. Ook zouden de ruisprestaties van de D800S beter zijn.

Photokina of CES?

De fotografeersnelheid zou opgehoord worden naar 5 fps (4 fps voor de D800) en 6 fps met MB-D12-grip. Het prijskaartje van het nieuwe model zou tussen de D800 en D800E moeten vallen. Een aankondiging zou kunnen plaatsvinden op de Photokina (september 2014) of de CES (januari 2015).

Mocht Nikon met een D800S komen, dan verwachten we ook vernieuwingen die niet direct opvallend als je de specificaties naast elkaar legt. Zo kreeg de Nikon D4S ook diverse kleine (softwarematige) verbeteringen.

afbeelding van Anonymous

Ik denk dat ze een 50megapixel sensor gaan gebruiken om weer een streepje voor te komen op de eventuele ontwikkelingen van canon

afbeelding van Frikon.nl

Ben benieuwd
Vooral de sraw is interessant
Niet een 50 megapixel sensor, 36 is meer dan genoeg