Eerste foto's Olympus OM-D E-M5

Eerste foto's Olympus OM-D E-M5

jesse kraal 2934 1
Niet alleen weten we eindelijk hoe de Olympus OM-D heet, de modelnaam is E-M5, ook hebben we voor het eerst duidelijke foto's van de camera. Net als Fujifilm gaat ook Olympus duidelijk op de retrotoer met de E-M5. Daarnaast komen er ook nog twee objectieven bij.

Twee duidelijke foto's tonen de voor en achterkant van de OM-D E-M5 met de twee optionele grips en een zwarte afwerking. De overzichtsfoto van de camera's en de objectieven laat ook een zilverkleurige variant zien. De camera hint met zijn ontwerp duidelijk naar het verleden, al lijkt het geheel met grips meer op een Nikon F3 dan op een Olympus OM.

Om-D

Twee grips

Je kunt de camera voorzien van twee verschillende grips. De eerste is een horizontale grip die voor een betere houvast zorgt, maar waarschijnlijk niet voor extra batterijcapaciteit. De verticale grip zorgt voor betere houvast in portretstand en kan daarnaast wel worden voorzien van extra batterijen.

1,44 miljoen

Ondanks het ontbreken van een spiegel en een prisma heeft de Olympus E-M5 wel een karakteristiek 'zoekerhuis', die zelfs puntiger lijkt dan die op de originele OM's. Hierin schuilt een evf met een resolutie van 1,44 miljoen beeldpunten. Ondanks Olympus' belofte van revolutionaire zoekertechnologie blijft de resolutie achter bij die van onder andere de Sony NEX-7.

OM-D
Duidelijk zichtbaar zijn de twee verschillende lock-ringen waarmee de grips vastgedraaid worden. De verschillende posities veraden dat de horizontale grip gemonteerd moet zijn om de verticale grip te kunnen gebruiken

Interessante specificaties

Naast een evf, kun je ook het aanraakgevoelige 3-inch oled gebruiken om je compositie te maken. Om ook vanuit lastige hoeken te kunnen fotograferen, is het scherm van de E-M5 kantelbaar. Ook onder de fraaie verpakking, vind je aansprekende technologie. Zo is de sensor voorzien van stabilisatie over vijf assen en loopt het iso-bereik van iso 200 tot 25.600. De 16-megapixelsensor is in de basis gelijk aan die van de Panasonic GX1. Een weathersealing beschermt het geheel tegen weersinvloeden.

OM-D

Officiële introductie

Woensdag 8 februari zal de camera waarschijnlijk officieel gepresenteerd gaan worden, in de aanloop naar de CP+-fotobeurs in Tokyo. Deze opent een dag later haar deuren voor het publiek. Er gaan geruchten over een prijs: deze zou rond de 1100 euro liggen.

Twee nieuwe objectieven

Naast de nieuwe camera, zien we op de foto's ook twee nieuwe objectieven. Het gaat om het 75mm f/1.8 portretobjectief en een 60mm f/2.8 macro. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk ook woensdag hun officiële introductie beleven.

OM-D

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Orandajin

Weer zo'n kansloze EVF...Gemiste kans!