Eerste foto's Olympus E-PL8 uitgelekt

Eerste foto's Olympus E-PL8 uitgelekt

PieterMolenaar 1706 0
Op de geruchtensite Digicame.info zijn de eerste foto's te zien van de Olympus E-PL8-systeemcamera. De verwachting is dat de Japanse camerafabrikant het nieuwe model binnen enkele weken officieel aan zal kondigen.

Hoewel Olympus met zijn OM-D-serie systeemcamera's goede sier maakt, was het lange tijd de vraag wat Olympus met zijn kwakkelende Pen-serie van plan was. Met de aankondiging van de high-end Pen F met ingebouwde evf in januari werd duidelijk dat Olympus de Pen-lijn wat hoger ging positioneren, maar onbekend was wat bedrijf daaronder in de stijgers had staan. De uitgelekte foto's van de E-PL8 geven nu meer duidelijkheid.

Gemoderniseerd ontwerp

Afgaande op de door Digicame.info gepubliceerde foto's kunnen we concluderen dat Olympus de basisindeling van de knoppen en de bediening van zijn voorganger, de E-PL7, en eerdere modellen in de Pen-serie intact gelaten heeft, maar dat de camera nu wat ontwerp betreft eindelijk onderscheidend is van de eerdere modellen. Ten eerste is het brede glipvlak van de E-PL7 vervangen door een smaller opstaand randje en de neplederen bekleding van de behuizing heeft een wat grovere structuur gekregen.

Verder valt op dat de voor de Pen-serie kenmerkende getrapte topplaat bij de E-PL8 niet meer afloopt, maar zijn 'schouders' recht heeft, terwijl de E-PL8 vanaf de bovenzijde gezien aan de zijkanten rond afloopt, net als bij bijvoorbeeld een Leica M-model. Ook is de E-PL8-typeaanduiding aan de bovenzijde nu gestanst of gefreesd en geen opdruk meer zoals bij de E-PL7. We kijken uit naar de officiële aankondiging.

Specificaties nog onbekend

Digicame.info heeft nog geen specificaties van de E-PL8. Dichter bij de release zullen die wel bekend worden. De verwachting is in ieder geval dat de sensor met 16 megapixels van de E-PL7 met pensioen gaat en dat de E-PL8 mogelijk de 20megapixelsensor krijgt van de nieuwe Pen F.

                               © Digicame.info