Dit is de Nikon D600

Eerste foto's Nikon D600 uitgelekt

jesse kraal 5280 2
Na een hoop geruchten en onzekerheden, weten we dankzij uitgelekte foto's nu zeker dat de D600 er gaat komen. Op het eerste gezicht heeft de behuizing veel weg van de D7000, ook het formaat lijkt vergelijkbaar met die camera. Daarmee wordt de D600 de kleinste fullframe-dslr op de markt.

Over de specificaties hebben we helaas niet meer informatie dan we al hadden en van de achterkant van de camera is nog geen beeld. Toch geven de wat wazige foto's die op het Xitec-forum verschenen een heel aardig beeld van hoe de Nikon D600 er uit gaat zien. We kunnen in ieder geval zien dat een ingebouwde focusmotor aanwezig is, in de bajonetvatting is de koppeling van de motor duidelijk zichtbaar.

Nikon D600

Gelijkenis met D7000

Verder is de camera qua ontwerp grotendeels gelijk aan de D7000, we verwachten dat dit ook voor de achterkant zo zal zijn. Wel krijgt de D600 volgens Nikonrumors een iets groter scherm, 3,2 inch in plaats van 3 inch. De sensor komt hoogstwaarschijnlijk bij Sony vandaan en heeft een resolutie van vermoedelijk 24 megapixels.

Budget-fullframe

De grootste vraag is wat de Nikon D600 gaat kosten. Waarschijnlijk wordt het de eerste budget fullframe-camera. Eerdere geruchten spraken over een prijs van 1500 dollar, maar dat is wellicht wat optimistisch. Wanneer Nikon de camera officieel aankondigt is nog niet duidelijk.

Nikon D600
Vers vanaf de keukentafel, zo lijkt het. Foto's van de achterkant zijn er nog niet, maar de beelden geven een goed beeld van hoe de D600 eruit gaat zien.

Nikon D600

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Ridder van Doorne

Goed nieuws, ik wacht met spanning af. Ik hoop echter dat deze foto's hier niet met de D600 zijn gemaakt :)

afbeelding van orhan

denk het niet ziet er verschrikkelijk slecht uit een ding is zeker het is een instapmodel verwacht niet veel