Ondersteuning voor jonge fine-art fotografen

Eerste fotografen Olympus Fellowship bekend

Redactie DIGIFO... 831 0
Olympus biedt vanaf dit jaar, in samenwerking met drie fotografiemusea, ondersteuning aan drie aanstormende fine-art-fotografietalenten. Voor dit fellowship zijn drie fotografen geselecteerd die het hele jaar ondersteund worden met een financiele toelage, apparatuur, expositieruimte en persoonlijke begeleiding. En de eerste drie talenten zijn vandaag bekendgemaakt.

De eerste 'fellows' zijn de Duitse fotograaf Thamas Albdorf, de Zweedse fotograaf Nadja Bournonville en de Duitse Lolly Lulay. Alle drie zullen de 'fellows' de komende maanden een fotografieproject starten waarbij ze door curatoren van Foam, het Fotografie Forum Frankfurt en het Haus der Photopraphie Deichtorhalle Hamburg gesteund worden met workshops en individuele begeleiding. In januari 2018 moeten de projecten afgerond zijn en wordt het werk geëxposeerd in deze musea. Olypmus ondersteunt de talenten met een financiële toelage van € 10.000,- plus camera-apparatuur.Olympus Fellowship Lees ook: Hands On met de Olympus OM-D E-M1 Mark II in Spanje

Olympus Fellowship

Het Olympus Fellowship is een nieuw initiatief in samenwerking met Foam, het Fotografie Forum Frankfurt en het Haus der Photopraphie Deichtorhalle Hamburg. Deze partners hopen hiermee de hedendaagse fotografie in de artistieke sector te stimuleren. De curatoren van elk museum hebben elk drie kandidaten aangedragen, waarna de meest veelbelovende fotografen zijn geselecteerd om deel te nemen aan het Fellowship.

Kijk voor meer informatie op de website van Olympus.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie