Eerste foto van Canon 650D en 40mm pancake uitgelekt

jesse kraal 3276 1
Het dslr-instapsegment wordt zwaar bevochten, onlangs kwamen Sony en Nikon met nieuwe modellen met sensoren die de beeldchip van de Canon 600D de baas zijn. Tijd voor een nieuw model en daarvan liggen de eerste foto's nu op straat. Ook is er beeld van de 40mm f/2.8 pancake.

Canon's 600D opereert in een zwaarbevochten segment. Sony en Nikon lanceerden onlangs nieuwe modellen met respectievelijk uitstekende 16- en 24-megapixelsensoren. Aan de ruisprestaties en het dynamisch bereik merk je dat de Canon al een wat ouder model is. Aflossing is onderweg, op Canonpricewatch.com is de eerste foto van de Rebel T4i te zien. Dit model gaat bij ons in Europa als 650D verkocht worden.

Vergrootglas

Wat uiterlijk betreft is er weinig nieuws onder de zon. We hebben met een vergrootglas gezocht naar verschillen, maar verder dan een stereomicrofoon voor de flitsschoen, een iets anders vormgegeven instelwiel en iets hoekigere lijnen rondom het Canon-logo boven het objectief komen we niet. Foto's van de achterkant zijn er overigens nog niet. Ook over de techniek weten we nog niet veel, waarschijnlijk heeft het model wederom een 18-megapixelsensor. Laten we hopen dat Canon zijn huiswerk heeft gedaan en de sensor aanzienlijk beter is dan in de voorgaande modellen.

Canon 650D

STM

Op een van de foto's is de nieuwe 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM te zien. De afkorting STM is nieuw bij Canon en duidt aan dat het objectief is uitgerust met een stille focusmotor. Qua snelheid en geluid zal STM hoogstwaarschijnlijk tussen de normale focus-motoren en de ultrasone USM-motoren in vallen.

Pancake

Ook is er beeld uitgelekt van de nieuwe 40mm f/2.8 pancake. Net als bij de nieuwe 24mm- en 28mm-objectieven lijkt de afwerking op een hoger niveau te staan dan van eerdere goedkope objectieven zoals de EF 50mm f/1.8. De prijs moet daarentegen laag blijven. Eerder waren er geruchten dat deze onder de 300 dollar zou liggen, momenteel wordt er zelfs gesproken over minder dan 200 dollar.

Canon 40mm pancake

8 Juni

Volgens de geruchten zal Canon op 8 juni de officiele informatie en foto's van de EOS 650D, EF 40mm f/2.8 en 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM vrijgeven.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van joost kasteel

Hij staat inderdaad op de canon site met volledige specs. Lijkt identiek aan de 600D. met uitzondering van het touchscreen en de Digic5 beeldprocessor. Ben benieuwd naar de eerste gebruikerservaringen.

Gr. joost