Eerste foto Sony NEX-F3 duikt op

Julian 2035 0
Sony komt binnenkort met een opvolger voor de NEX-C3. Een eerste foto van de camera is opgedoken. De NEX-F3 krijgt een 16.1-megapixelsensor, nieuwe beeldprocessor en een beeldscherm dat je 180 graden kunt kantelen.

Er gingen al geruchten over de NEX-F3, de camera krijgt dezelfde 16.1-megapixelsensor als die in de Sony NEX-5N en de Sony A57. Dat wordt nu bevestigd door de eerste afbeelding van de camera, waar het aantal megapixels op is te zien.

Sony NEX-F3

Sony gaat de NEX-F3 vermoedelijk van een nieuwe Bionz-beeldprocessor voorzien, die de beeldkwaliteit verder moet verbeteren. Ook krijgt de camera een ingebouwde flitser, de huidige NEX-C3 en NEX-5N worden geleverd met een opzetflitsertje.

Ook nieuw is het kantelbare scherm, Sony gaat de NEX-F3 volgens de geruchten voorzien van een lcd dat 180 graden is te kantelen. Vermoedelijk kun je het scherm naar boven klappen, net als bij de Samsung MV800 compactcamera.

Samsung MV800
De Sony NEX-F3 krijgt net als de Samsung MV800 een scherm dat je 180 graden kunt kantelen

Introductie halverwege mei

Net als de NEX-5N krijgt de NEX-F3 'peaking', waarmee je eenvoudiger handmatig kunt scherpstellen. Naar verwachting introduceert Sony de NEX-F3 halverwege mei. Ook zal dan de SLT-A37 gepresenteerd worden, de opvolger van de Sony A35.