Eerste foto Nokia Lumia 1020 'EOS' opgedoken

jesse kraal 1556 0
Over de camerafunctie van de Nokia 808 PureView niets dan lof, maar het besturingssysteem Symbian is verouderd en laat te wensen over. Windows Phone, dat Nokia op haar Lumia-toestellen installeert, kan ons al een stuk beter bekoren. Gelukkig combineert Nokia nu het beste van twee werelden in de Lumia 1020.

Het is een publiek geheim dat Nokia ook met een Lumia-toestel met 41-megapixel PureView-camera komt. Niet alleen schreven wij er al meerdere malen over, ook deed Nokia zelf een weinig verhullende uitnodiging op de post met de tekst '41 million reasons'. Vooralsnog stond de telefoon bekend als Nokia EOS, wat waarschijnlijk de werknaam is.

Verwacht een high-end-smartphone zoals de Nokia Lumia 920 (en 925), maar dan met de cameramodule uit de Nokia 808 PureView. Die smartphone wist te overtuigen op gebied van fotokwaliteit, de overige specificaties en met name het besturingssysteem (Nokia's eigen Symbian) konden het echter moeizaam opnemen tegen de concurrentie. Lees ook onze review van de Nokia PureView 808.

Lumia 1020

Het nieuwe toestel krijgt de naam Lumia 1020 waarmee Nokia gelijk duidelijk maakt dat het toestel nog boven de topmodellen Lumia 920 en 925 wordt geplaatst. Van de behuizing is op de via @evleaks uitgelekte productfoto nog niet veel te zien, de voorkant is vooral scherm. Het lijkt er op dat Nokia voortborduurt op de designtaal van de andere Lumia-toestellen: strak en hoekig. Of de 1020 ook in allerlei kekke kleurtjes te krijgen is, is nog afwachten.

Lumia 1020

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse