Eerste firmware-update voor Fujifilm X-T10

Julian 1638 0
Fujifilm heeft een eerste firmware-update voor de X-T10 uitgebracht. Firmware 1.01 verbetert onder andere de snelheid van Eye Detection AF bij gebruik van het 90mm f/2-objectief en voegt ondersteuning toe voor Windows 10.

De Fujifilm X-T10, het kleinere en goedkopere broertje van de X-T1, heeft een firmware-update gekregen. Na het installeren van firmware 1.01 moeten er een aantal verbeteringen merkbaar zijn. Fujifilm belooft onder andere snellere oogdetectie-autofocus bij gebruik van het Fujinon XF90mm f/2-objectief.

Daarnaast is de werking van de Fn1-knop verbeterd. Je moet de knop nu een halve seconde inhouden om de toegewezen functie te activeren. Dat moet voorkomen dat de functie per ongeluk activeert bij het draaien aan het instelwiel voor belichtingscompensatie.

Ook Fujifilm een verbetering door die toepassing heeft op het verwerken van de raw-bestanden met de Raw File Converter EX2.0-software. Voorheen was de beeldhoek van omgezette raw-bestanden afwijkend, dat is niet langer het geval na de update.

Tot slot is er een probleem opgelost waarbij het niet mogelijk was om foto's via een usb-kabel van de X-T10 naar een Windows 10-computer over te zetten. Firmware 1.01 voor de Fujifilm X-T10 is te downloaden op de support-pagina van Fujifilm.

Fujifilm X-T10