Eerste featurefilm geschoten met dslr op komst (video)

Julian 1391 0
De makers van ‘Searching for Sonny’ claimen de eerste met dslr geschoten featurefilm te maken. Een teaser geschoten met de 5D Mark II en Nikon objectieven is inmiddels te zien. 15 april verschijnt een langere trailer.

Searching for Sonny gaat over drie stuntelende vrienden, die tijdens een schoolreünie verzeild raken in een griezelig moordmysterie, dat doet denken aan een toneelstuk van de middelbare school. De film wordt geschreven en geregisseerd door Andrew Disney en gefilmd door Jeffrey Waldron.

De hele film wordt geschoten met de Canon EOS 5D Mark II. De makers gebruiken daarbij Nikon objectieven, met behulp van een adapter. De beelden uit deze teaser zijn grotendeels gemaakt met een 50mm Nikon objectief. Op 15 april zal een langere trailer van Searching for Sonny te zien zijn op de website.

Featurefilm

Door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de American Film Institute, en de British Film Institute wordt de feature film gedefinieerd als een film die 40 minuten of langer duurt. Featurefilms zijn in eerste instantie bedoeld voor vertoning in de bioscoop. Gemiddeld duurt een featurefilm zo’n 90 minuten.