Eerste elektronische objectief adapter

Eerste elektronische objectief adapter

Nadja Geskus 1980 2
Transcontinenta presenteert de eerste elektronische objectief-adapter van NOVOFLEX voor de Leica SL.

Aan het begin van dit jaar lanceerde NOVOFLEX, als één van de eerste fabrikanten ter wereld, een assortiment aan objectief-adapters die het gebruik van bestaande objectieven in combinatie met de nieuwe Leica SL mogelijk maken. De Duitse accessoire-specialist presenteert nu de eerste elektronische-adapter voor het gebruik van Canon EF-objectieven met de Leica SL. Daarbij kan een aantal van de elektronische functies van het Canon objectief worden overgebracht naar de Leica SL en vise versa. De adapter is alleen te gebruiken met de Leica SL camera en niet met het Leica T camerasysteem.

elektronische objectief adapter

Functies

De elektronische Leica SL adapter ondersteunt een aantal fucties, als; autofocus, automatische diafragma controle, AF/MF modus en scherptediepte indicatie. Ook worden de EXIF gegevens doorgegeven. Echter wordt de beeldstabilisatie in het objectief niet ondersteund.  

Verkrijgbaar

De elektronische NOVOFLEX Leica SL adapter is nu bij Transcontinenta verkrijgbaar en heeft een adviesverkoopprijs van €509,99, inclusief BTW. 

Statiefhouder

Ook komt NOVOFLEX met een speciaal statiefhouder voor de Leica SL-objectieven Vario-Elmarit-SL 2.8-4.0/24-90mm ASPH en Apo-Vario-Elmarit-SL 2.8-4.0/90-280mm. Hiermee is het mogelijk om snel te wisselen tussen portret- en landschapstand. Hij is voorzien van ARCA-compatible voet met 1/4” en 3/8” schroefdraad. Ook de statiefhouder is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een adviesverkoopprijs van €161,99, inclusief BTW.

statiefhouder

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Rhboks

Hopelijk komt er ook een elektronische adapter voor nikonvatting dat zou de keuze voor een leica sl body intrressant maken leica sl met nikkor 24-70 en de nikkor 24mm 1.4 en de otus 85mm 1.4 lijkt me goed te combineren en niet te vergeten de 200mm micro nikkor

afbeelding van Frits Pentenga

70-200 canon ef op leica sl. AF is niet altijd accuraat, merk bij f8 en hoger focus shift. MF werkt prima op de sl met vergroting functie, diafragma met stelschroef werkt prima. Scherpte ef lens is niet zo brillant als summilux 50 mm, kleuren minder verzadigd.