Eerste 360-graden beeld van de aarde

Eerste 360-graden beeld van de aarde

Nadja Geskus 1273 1
De ‘Cupola’ is gebouwd om astronauten het best mogelijke uitzicht te geven tijdens het gebruik van de robotarm. In deze bijzondere 360-graden video laat astronaut Andrey Borisenko zien hoe de ‘Cupola’ er precies uitziet.

Cupola

De ‘Cupola’ is in 2010 gebouwd. Aan boord van het International Space Station biedt de Cupola het best mogelijke uitzicht tijdens het gebruik van de robotarm van het ISS Mobile Services System. Zeven ramen bieden een prachtig uitzicht, voor fotografen natuurlijk de ideale locatie om foto’s te maken, wat dan ook regelmatig gebeurd.

360 graden

Russische kosmonaut Andrey Borisenko geeft in deze video een prachtige rondleiding in de observationele koepel van het ruimtestation. Bijzonder aan deze video is dat het de eerste 360-graden 4K video is van de aarde! De beelden zijn werkelijk spectaculair.

‘Dit is de plek waar elke astronaut of kosmonaut die het ISS bezoekt al hun vrije tijd wil door brengen. Helaas heb je niet echt veel vrije tijd hier,’ vertelt Borisenko. Bekijk de prachtige 360-graden video en bekijk dan ook wel echt elke hoek! Want het is zonde om het prachtige beeld van de aarde te missen!

 

Lees ook: Zweef door het ISS met deze 4K-video van NASA

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Anoniem

Mooi staaltje misleiding. Het begint met animatie en vervolgens zien we niets bijzonders.