Eenzaamheid

Eenzaamheid

Nadja Geskus 1090 0
Eenzaamheid hoeft niet altijd iets slechts te zijn, althans, dat is de insteek voor de foto's van Martin Stranka, een zeer getalenteerde fotograaf uit de Tsjechische Republiek.

I Found The Silence

Alleen zijn is een tijd om te mediteren, om jezelf te (her)ontdekken. Volgens Stranka kan eenzaamheid een helende uitwerking hebben. 'Alleen zijn in de stilte is eigenlijk een van de gezondste momenten die je met jezelf kunt hebben', aldus Martin. Zijn beelden tonen de spirituele kant van het alleen zijn. In het merendeel van zijn beelden is het onderwerp niet helemaal alleen. Ja, er zijn geen andere personen om hen heen, dat klopt, maar we kunnen zien dat hij of zij altijd wordt omgeven door natuur en dieren, en dat is de schoonheid van dit soort eenzaamheid. In deze scenario's worden mensen in contact gebracht met hun innerlijke zelf en het accepteren van de meedogenloze schoonheid van de natuur.

'I Found The Silence' is de titel van dit bijzondere project en 'silence' is precies wat we soms hard nodig hebben in deze versnelde, te gekke wereld. Vaak, als we worden omringd door andere mensen, zijn we niet in staat om onszelf te zijn. Maar alleen zijn geeft ons de mogelijkheid om volledig te genieten van ons leven, op onze eigen, unieke manier. Dat is precies wat Stranka ons laat zien in zijn prachtige en surrealistische portretten. Hij introduceert ons aan de betere kant van eenzaamheid.

Voor meer van zijn adembenemende werk, kun je terecht op zijn website. Martin Stranka is momenteel bezig met een crowdfunding campagne. Ga naar deze link om hem daarin te steunen.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja