Een pratende camera uit de jaren 80

Een pratende camera uit de jaren 80

Nadja Geskus 833 0
Waarschijnlijk zal je het niet echt vaker hebben gehoord. Een camera die tegen jou praat. Toch is er in 1984 een camera uitgebracht die dit doet. De Minolta AF-Sv “Talker” beschikt over alle kenmerken van compacte camera’s, plus hij roept naar je als je een foto gaat “verpesten”.

Pratende camera

Met een automatsche camera is het toch vrij lastig om een foto te verpesten, maar het kan wel! En als je op het punt staat om dat te doen, zal je dat te horen krijgen van jouw pratende camera. Met een zeer computerachtig klinkende stem krijg je te horen wat er precies niet goed gaat. Een bizarre, maar toch ook handige functie, die waarschijnlijk wel aan zou slaan als de camera nu zou worden uitgebracht. Toch is de pratende camera in de jaren 80 niet echt geslaagd.

Een pratende camera uit de jaren 80

Video

In deze video wordt gedemonstreerd hoe de Minolta AF-Sv “Talker” precies werkt en zo kun je ook duidelijk horen hoe de stem klinkt.

 

 

 

Dit is het reclamespotje die werd gebruikt om de camera’s te verkopen. Grappig dat ze karakters van “the Wizzard of Oz” hebben gebruikt om de camera’s uit te leggen. 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja