'Een portret van Paul Citroen' op Uitzending Gemist

jesse kraal 3806 0
Dinsdag 1 november was bij de Avro de documentaire 'Een portret van Paul Citroen' te zien. Citroen studeerde aan het Bauhaus en werd bekend met de fotocollage Metropolis. In de documentaire wordt onder andere het Nederlands Fotomuseum aangedaan.

Citroen fotografeerde vooral in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw, maar pas in de zeventiger jaren brak hij door. Niet met fotografie, maar met zijn schilderijen. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam beheert het fotografisch archief van Citroen. Documentairemaker Paul Kramer ging dan ook op bezoek bij het museum in de havenstad.

Uitzending gemist

Flip Bool, van het Nederlandse Fotomuseum, toont niet alleen foto's van Citroen, ook de camera van Citroen wordt uit het archief gehaald. Interessant is de persoonlijke relatie die de twee vroeger hadden. De volledige documentaire is te zien via uitzending gemist. In de digitale beeldbank van het museum vind je ruim 1700 foto's van Paul Citroen.

Paul Citroen
Flip Bool toont een zelfportret van Paul Citroen

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse